Soep

Aspergesoep

Ingrediënten voor 4 personen:
500 g witte asperges
2 uien
2 stengel prei ( enkel het witte gedeelte)
verse tijm
laurier
peterseliestengels
2,5 dl room
peper en zout
boter
indien gewest kan je afwerken met 100 g gepelde grijze garnaaltjes

Bereiding:
Schil de witte asperges met een dunschiller en zet de aspergeschillen op in een pot met 2 liter water en laat deze een 20-tal minuutjes zachtjes koken.
Snijd de uien, asperges en de gewassen prei in stukken en stoof deze zachtjes aan in wat boter, maar laat zeker niet kleuren, anders krijg je geen witte soep. Voeg hierbij de tijm, laurier en peterseliestengels die we hebben samengebonden met een touwtje.
Eens de groenten mooi aangestoofd zijn doen we de bouillon van de aspergeschillen hierbij en laten de soep rustig koken voor ongeveer een klein half uurtje.
Haal het bundeltje van de tijm, laurier en peterseliestengels uit de soep en mix de soep mooi glad met de room in een keukenblender, zeef dit eventueel nog eens door een keukenzeefje zodat er zeker geen stukjes meer inzitten.
Afwerking:
Doe de soep in een kommetje of bord en werk af met de gepelde grijze garnaaltjes