Kalfszwezerik - knolselder - bleekselder - koffie - proteabrood
Kalfszwezerik - knolselder - bleekselder - koffie - proteabrood
Benodigdheden voor 4 personen
- 400 g kalfszwezerik of ander kalfsvlees
- 1/2 knolselder
- 2 stengels bleekselder
- 2 sjalotten
- Gemalen koffie
- Steranijs
- Kalfsfonds 0,5 liter
- Zure room
- Selderijzout
- Zoetzuur
- Oud brood voor crumble
- 1 teen look
- Parijse witte champignon 100 g
- Boter
Bereidingswijze
- De zwezeriken spoelen in licht gezouten water en garen onder het kookpunt gedurende een 20 tal minuten
- verfrissen in ijswater en op keukenrol in de frigo plaatsen
- De knolselder schillen en in gewenste dikte snijden
- deze garen in voldoende boter
- De bleekselder wassen en fijnsnijden
- De gemalen koffie en steranijs aanstoven met de fijngesneden sjalotjes
- Parijse witte en selder blussen met de kalfsfonds en laten reduceren
- Het oud brood met de geplette look in de oven plaatsen
- Wanneer de knolselder nog 30 min nodig heeft, brood verkruimelen tot fijnere stukken
- De zwezeriken pellen en portioneren zodat we ze kunnen bakken in ruime boter
- De bleekselder aanmaken met de zoetzuur
- Dresseren maar