Hoofdgerecht
Bloemkool, zure room, bospaddestoelen en truffel
Bloemkool, zure room, bospaddestoelen en truffel
Benodigdheden voor 4 personen
- 2 bloemkolen
- 400 g bospaddestoelen mengeling
- Zure room
- Kippenfonds of champignonnenbouillon
- Boter
- Verse kruiden
- Tijm
- Kruidenolie
- Truffel
Bereidingswijze
- De bloemkolen opkuisen en 4 gelijke stukken snijden van 1 bloemkool
- Deze garen in voldoende boter met tijm , kruiden met peper en zout
- De overige bloemkool garen voor crème in kippenbouillon ( 2 roosjes rauw laten om te raspen )
- Uitzeven en mixen met zure room en afkruiden met peper en zout
- De bospaddestoelen opkuisen en bakken in boter
- Tussendoor kruiden met peper op het einde pas met zout
- Het bordje dresseren en afwerken met kruiden en de bloemkoolrasp