Hoofdgerecht

Cannelloni di Carne

Cannelloni di Carne

Benodigdheden voor 4 personen

Voor de pasta

  • 150 g bloem (type dubbel 0)
  • 150 g griesmeel
  • 3 eieren

Voor de vulling

  • 1 wortel
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 250 g gemengd gehakt (runds- en varkensvlees)
  • 100 ml rode wijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 ml tomatensaus
  • 50 g geraspte kaas (bv. Parmezaan)
  • 100 g mozzarella

Voor de bechamelsaus

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • Nootmuskaat (naar smaak)
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Pasta maken
    • Meng de bloem en het griesmeel op een schoon werkvlak.
    • Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren toe.
    • Meng de eieren beetje bij beetje met de bloem en griesmeel.
    • Kneed het deeg stevig tot het glad en elastisch is.
    • Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 1 à 2 uur in de koelkast om te rusten.
  2. Vulling bereiden
    • Snijd de wortel, selder en ui in kleine blokjes.
    • Verhit de olijfolie in een pan en stoof de groenten zacht aan.
    • Voeg het gehakt toe en bak rul.
    • Blus met rode wijn en laat even inkoken.
    • Voeg de tomatensaus toe en laat de saus nog enkele minuten pruttelen.
    • Haal de pan van het vuur en roer de geraspte kaas en mozzarella door de vulling. Kruid af met zout en peper.
  3. Bechamelsaus maken
    • Smelt de boter in een steelpan.
    • Voeg de bloem toe en roer goed door (maak een roux).
    • Giet de melk er beetje bij beetje bij, terwijl je constant roert om klontjes te vermijden.
    • Laat de saus indikken en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Pasta uitrollen
    • Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot dunne vellen. Snijd er rechthoeken uit die je straks kan vullen.
  5. Canneloni vullen
    • Neem een rechthoek pastadeeg en leg er wat vulling op. Rol het deeg op tot een cannelloni. Herhaal dit voor alle vellen en vulling.
  6. Ovenschaal voorbereiden
    • Smeer de bodem in met bechamelsaus
    • Leg de gevulde cannelloni’s in de schaal.
  7. Afwerking
    • Overgiet de cannelloni met de bechamelsaus. Optioneel kan je nog wat extra kaas erover strooien.
    • Bak de cannelloni 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  8. Serveren
    • Haal de schaal uit de oven en laat even rusten. Serveer warm.

Smakelijk!

Herbekijk HIER de volledige aflevering