Gebakken hoevekip, groene asperges en geroosterde aardappelen met rozemarijn
Ingrediënten voor 4 personen:
4 Kipfilets met vel (liefst hoevekip of vrije uitloop kippen)
12 groene asperges
500 g krielaardappeltjes
1 bussel rozemarijn
½ liter room
½ liter witte wijn
olijfolie
Bereiding:
Krielaardappeltjes:
Was de krielaardappeltjes en doe ze in een ovenschaal met een geut witte wijn, goed wat olijfolie, fleur de sel, peper en wat rozemarijntakken. Zet ze in een voorverwarmde oven van 190°c en bak ze gedurende een 35-tal minuten tot ze mooi gaar en goudbruin geroosterd zijn.
Kipfilets:
Marineer de kipfilets kort in wat olijfolie, rozemarijn, peper en zout en bak de filets aan in een braadpan met het vel eerst, haal uit de pan en leg de kipfilets in een ovenschaaltje en bak ze mee met de aardappeltjes totdat de kip mooi mals en gaar is.
Saus:
Giet eerst het overtollige vet uit de braadpan, en blus met wat witte wijn en laat inkoken.
Voeg nu de rozemarijn en de room toe en laat verder inkoken tot dat gewenste dikte.
Groene asperges:
Kook de groene asperges beetgaar gedurende een 2-tal minuutjes in kokend gezouten water, verfris daarna kort in wat ijskoud water. Smeer ze net voor het serveren in met wat olijfolie, kruid af met peper en zout en rooster ze totdat ze goed warm zijn in een hete grillpan.