Gegrilde filet van ree met mirabellen, witlof en pompoen-crème, wild-jus met steranijs en sinas.
Gegrilde filet van ree met mirabellen, witlof en pompoen-crème, wild-jus met steranijs en sinas.
6 personen
900 gr ree filet
Gebraiseerd witlof
• 6 pijlen witlof
• klontje boter
• xeresazijn
• peper
• zout
mirabellen op vocht
wildsaus
• 1 potje wildjus la croix
• 2 steranijs
• 1 sinaasappel
• 1 lepel stroop
• peper
• zout
crème pompoen
• 1 fles pompoen
• 50 gr boter
• 1 dl room
• peper
• zout
Bereiding
1) schil de pompoen , snij in stukken en kook in gezouten water ( 16 minuten )
2) smelt een klont boter en kleur het witlof hierin , kruid met peper en zout en besprenkel met de xeresazijn .
3) giet de wildfonds met een lepel stroop , gesneden sinaasappel en de steranijs in een pannetje en laat inkoken , kruid af met peper en zout , bind eventueel met maizena expres , zeef de saus door .
4) snij nootjes van het ree en grill , kruid met peper en zout , hou het vlees warm , warm de mirabellen op in eigen vocht .
5) blender de pompoen met de room boter tot een smeuige crème , kruid met peper en zout .