Zeeuwse kokkeltjes, tomaat, peterselie en bruscetta met tomatensalsa
Jo Aflevering 2: Zeeuwse kokkeltjes, tomaat, peterselie en bruscetta met tomatensalsa
Zeeuwse kokkeltjes, tomaat, peterselie en bruscetta met tomatensalsa
Ingrediënten voor 4 personen
Kokkeltjes:
2 kg kokkels
½ bussel platte peterselie
200 g kerstomaten
4 teentjes knoflook
5 dl witte droge wijn
100 g zeekraal
1 citroen
peper en zout
Bruscetta:
1 stokbrood
2 tomaten
1 teentje knoflook
1 bussel basilicum
1 sjalot
peper en zout
olijfolie
Bereiding:
Bruscetta:
Snijd het stokbrood in toasten van 1,5 cm dik, smeer ze lichtjes in met wat olijfolie en toast ze mooi goudbruin in een voorverwarmde oven van 190°c.Eens ze afgekoeld zijn smeer je ze in met een teentje knoflook.
Pel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen en ze te verfrissen op ijswater.
Nu kan je ze makkelijk pellen en in mooie blokjes snijden. Meng hieronder een fijngesneden sjalotje, de fijngesneden basilicum en werk af met olijfolie, peper en zout.
Beleg hiermee de toasten.
Kokkels:
Spoel de kokkels door ze in een ruime bak met koud water en goed wat keukenzout te doen, meng deze goed om zodat het zand onderaan komt te liggen. Herhaal dit gedurende 2 tot 3 keer.
Snijd de kerstomaatjes in 4, snijd de platte peterselie mooi fijn en hak de knoflook.
Doe een flinke geut olijfolie in een ruime pan of pot en doe hierbij de gehakte knoflook en laat deze aanstoven zonder te verbranden, doe nu de kokkels erbij en laat goed bakken, blus nu af met de witte wijn en laat even inkoken. Werk af met de tomaatjes, de zeekraal en de platte peterselie.