Lekker Weg: Kiwipakketjes met amaretti
Kiwipakketjes met amaretti
Benodigdheden:4p
125 g amaretti-koekjes
3 el rum
75 g rozijnen
50 g rietsuiker
75 g boter in blokjes
1 citroen, geraspte schil en sap
1 grote eidooier, losgeklopt
8 rijpe gele kiwi
aluminiumfolie
4 dikke bolle vanille ijs
verse munt
bereidingswijze:
Snijd 2 van de kiwi's met de schil in flinterdunne plakjes en leg ze op een vel bakpapier. Laat enkele uren drogen in een oven op 65°C. Hoe langer hoe liever.
Stamp de amaretti-koekjes grof en doe ze in een grote kom. Voeg de rozijnen,rum, rietsuiker, boter en citroenschil toe. Bewerk het mengsel met uw vingertoppen tot het op grot broodkruim lijkt. Voeg de eidooier toe en roer alles goed door elkaar tot een samenhangend geheel.
Halveer de kiwi's. Dompel elke kiwihelft in citroensap. Verdeel de vulling over de helften, druk hem licht aan.
Neem 4 vellen stevig aluminiumfolie van 20 x 20 cm. Leg op elk vierkant twee halve kiwi's, vouw de punten samen en knijp die samen om de pakketjes losjes te sluiten. Gril 15 minuten indirect op hoog vuur tot de kiwi's zacht zijn en de vulling sist. Serveer warm met een schep vanille-ijs of opgeklopte room. Garneer met de gedroogde kiwi en een takje verse munt.