Hoofdgerecht

Lekker weg gerecht 2: In bier gemarineerde ribbetjes met salade van granen en shiitake

In bier gemarineerde ribbetjes met salade van granen en shiitake

In bier gemarineerde ribbetjes met salade van granen en shiitake

Benodigdheden
4 spareribs

Marinade:
1 citroen
1 el gehakte oregano
1 el gehakte munt
1 flesje stoutbier
peper en zout

1 l kippenbouillon
1 flesje stout bier
Olijfolie
500 g shiitake
100 g sjalotten
Platte peterselie
boter

100 g zwarte quinoa
100 g blonde quinoa
100 g bulgur

Werkwijze
zaden
Quinoa goed spoelen.
Ruim kippenbouillon aan de kook brengen, zaden toevoegen en ongeveer 15 minuten laten koken tot ze beetgaar zijn.
Grondig afspoelen in een zeef en op het laatste moment opstoven met wat boter. Kruiden met peper en zout.

Ribbetjes
Ribben minstens 1 uur voorgaren in stoomoven of pocheren in licht gezouten water.
Ribben marineren met de bovenstaande ingrediënten gedurende een uur, bij voorkeur in de koelkast.
De ribben kleuren op de BBQ, zo'n 4 minuten op beide zijden.

Escabèche van shiitake
Shiitake in plakjes snijden.
De paddestoelen stoven in olijfolie met de gesnipperde sjalot. Kruiden met peper, zout en afblussen met wat stoutbier. Het bier volledig laten wegkoken en afwerken met fijngesneden platte peterselie.

Serveren
Maak met behulp van een serveerring torentjes van de granen en de paddestoelen. Serveer er de doorgesneden ribbetjes naast en versier met een takje rozemarijn.