Soep
Rijstsoep
Recept
Vandaag maken we soep met bruine rijst en gehaktballetjes.
Benodigdheden:
- Kefta vlees
- Ui
- Wortels
- Volkoren rijst
- Geconcentreerde tomatenpuree (en eventueel extra verse tomaten)
- Selderijstengels, peterselie en koriander
- Maïzena
- Kruiden: peper, zout, kurkuma en gemberpoeder
- Limoen
- Olijfolie en zonnebloemolie
- Water
Werkwijze:
- Zet een pan op en doe er een beetje olijfolie en zonnebloemolie in.
- Doe de gesnipperde ui in de pan en laat hem rustig fruiten en glazig worden op een zacht vuurtje. Kruid een beetje af met zout en dek de pan af.
- Meng het gehakt met gesnipperde ui en peterselie. Kruid alles met met een beetje zout, een beetje peper, kurkuma, en gemberpoeder.
- Maak kleine keftaballetjes en voeg ze bij de ui in de pan. Laat ze gaar bakken en haal ze weer uit de pan.
- Maak de jus van de gehaktballetjes dikker door er een lepeltje maïzena bij de jus en de ui te doen.
- Roer alles goed door met de uien en voeg er geconcentreerde tomatenpuree bij. Laat dit sudderen en blijf roeren.
- Als je de geur van tomaten begint te ruiken voeg je er voldoende water aan toe om de soep te koken.
- Bind de selderijstengels en de koriander samen en voeg ze toe aan de soep. Als je niet van selderij houdt kan je ook peterselie gebruiken. Laat de soep goed koken.
- Voeg eerst de wortels en dan de volkoren rijst toe en laat de soep een paar minuten sudderen. Je kan naar keuze zelf nog verse tomaten door de zeef halen en ze aan de soep toevoegen.
- Doe de gehaktballetjes terug in de pan en haal het kruidentuiltje uit de soep. Voeg naar wens fijngehakte koriander of peterselie toevoegen.
- Voeg de keftaballetjes aan de soep toe en werk af met fijngehakte peterselie.
Onze soep is nu klaar en moet warm opgediend worden met limoen. Smakelijk!