Hoofdgerecht
Sucrine – koningszwam mycotopia – groene asperges ‘Regalys’ – kervel
Succrine met koningzwam en kervelknol
Benodigdheden voor 4 personen :
- 2 sucrines
- 4 koningszwammen
- 120 g kervelknollen
- Groentebouillon
- Verse yoghurt
- Kervelolie
- Verse kervel
- Steranijs
- Citroen
- Hoeveboter
- Olijfolie
- Verse kruiden en bloemen
Bereidingswijze :
- De groene asperges bijsnijden zodat het houterige deel weg is en traag garen met groentebouillon , hoeveboter en steranijs.
- De koningszwammen ontdoen van hun hoed en het lijf fijnsnijden.
- De julienne in een kom doen en aan de kant zetten.
- De yoghurt op smaak brengen met peper, zout en citroenrasp
- De sucrines doormidden snijden en traag garen in de pan met hoeveboter
- De juliennes marineren met pezo, kervelolie en citroensap
- De hoedjes van de champignons bakken en dresseren maar