Hoofdgerecht

Sucrine – koningszwam mycotopia – groene asperges ‘Regalys’ – kervel

Succrine met koningzwam en kervelknol

Benodigdheden voor 4 personen :

  • 2 sucrines
  • 4 koningszwammen
  • 120 g kervelknollen
  • Groentebouillon 
  • Verse yoghurt
  • Kervelolie
  • Verse kervel
  • Steranijs
  • Citroen
  • Hoeveboter 
  • Olijfolie
  • Verse kruiden en bloemen

Bereidingswijze :

  1. De groene asperges bijsnijden zodat het houterige deel weg is en traag garen met groentebouillon , hoeveboter en steranijs.
  2. De koningszwammen ontdoen van hun hoed en het lijf fijnsnijden.
  3. De julienne in een kom doen en aan de kant zetten.
  4. De yoghurt op smaak brengen met peper, zout en citroenrasp
  5. De sucrines doormidden snijden en traag garen in de pan met hoeveboter
  6. De juliennes marineren met pezo, kervelolie en citroensap 
  7. De hoedjes van de champignons bakken en dresseren maar