Hoofdgerecht

Tartaar van haspengouw beef, gerookte paling en waterkers

Ingredienten voor 4 personen:

400 g mager Haspengouw beef

100 g gerookte paling

4 bussels waterkers

1 eidooier

peper en zout

4 tl mosterd

1 fijngesneden sjalotje

100 g parmezaan

bereiding:

Snijd de Haspengouw beef in tartaar, snijd de gerookte paling in mooie blokjes. Meng hieronder de eidooier, de mosterd, peper, zout en het fijngesneden sjalotje. Snijd de parmezaan met een kaasmes in plakjes. Was de waterkers voorzichtig, houd enkele mooie takjes apart om af te werken. Zet een pot op met kokend water en kook hierin de waterkers gedurende 1 minuutje. Haal uit het kokend water en verfris onmiddellijk op wat ijswater, zo behoud je de mooie groene kleur. Mix de waterkers met wat water, peper en zout in de blender totdat je een mooie gladde saus bekomt. Zeef de saus eventueel door.

Afwerking: Dresseer de rundstartaar, werk deze af met de parmezaanschilfers, enkele takjes waterkers en tenslotte met wat saus van de waterkers.