Vissoep
Vissoep
We bereiden een eenvoudige, maar heerlijke vissoep.
Benodigdheden
Pompoen
Wortelen
1 Gele knolraap
Tomaten
1 Rode paprika
Schelvis (een andere witte vis is ook mogelijk)
Garnalen
1 Ui
1 Kruidentuiltje: koriander, peterselie, tijm, selderij Laurierblaadjes
Knoflook
Kikkererwten
Pikante paprika
Zout
Olijfolie
Geconcentreerde tomatenpuree
1 ei
Toast/wentelteefjes
Bereidingswijze
- Snijd de ui en de tomaten in stukjes
- Verhit de kookpan en giet er ongeveer drie eetlepels olijfolie in
- Voeg er vervolgens de ui en de tomatenblokjes aan toe
- Doe er 1 of anderhalve eetlepel geconcentreerde tomatenpuree bij
- Voeg de rode paprika, de wortelen, de pompoen en de knolraap toe
- Doe er als laatste de garnalen en de schelvis bij
- Giet ongeveer 2 liter water in de kookpan, tot de groenten onder water staan
- Voeg het kruidentuiltje toe
- Zet het deksel op de pot en breng de soep aan de kook
- Doe de kikkererwten in een keukendoekje om ze samen te houden bij het koken zodat ze niet worden gemixt met de soep
- Bind het doekje samen en leg het in de kookpan
- Zet het vuur wat zachter als de soep begint de koken
- Laat de soep een uurtje sudderen totdat de vis zacht wordt en uiteenvalt
- Haal de kruiden en de kikkererwten uit de soep
- Mix de soep en giet ze vervolgens door een fijne zeef
- Hak een beetje koriander en peterselieblaadjes fijn
- Breng de soep opnieuw aan de kook
- Voeg er de koriander, de peterselie en de kikkererwten bij
- Kruid met pikante paprika naar smaak
- Voeg wat zout toe
- Roer het mengsel goed door
- Laat de soep wat afkoelen
- Dien ze op met toast of wentelteefjes gedrenkt in een losgeklopt ei met knoflook
Smakelijk !!