Witte Asperges met champignon, Hoeve ei en walnoot
Witte asperges met champignon
Benodigdheden voor 4 personen :
1 kg Asperges
320 g champignon mengeling
500 g champignon voor bouillon
1 l champignonjus
5 Hoeve Eieren
1 sjalot
Walnoot + walnootolie
Hoeveboter
Olijfolie
Limoenblad
4 citroenen
Look
Tijm
Rozemarijn
Peper en zout
Verse kruiden
Bereidingswijze :
1. De asperges schillen en bijsnijden .
2. De champignons sorteren en de minder mooie voor de jus gebruiken , alsook de parures van de asperges en de sjalot .
3. De consommé laten trekken en zeven voor gebruik .
4. De asperges garen in aspergebouillon tot dat ze beetgaar zijn en verfrissen in ijswater .
5. De champignons borstelen en klaar leggen voor te bakken .
6. De walnoten bakken in de pan met walnootolie , droogdeppen en fijn hakken .
7. De champignons bakken en kruiden .
8. De consommé doorzeven en klaar .
9. Nu alles dresseren en genieten met een glaasje wijn .
Herbekijk HIER de aflevering