Agnus runderbavette met tomaten, rucola en krieltjes
Agnus runderbavette met tomaten, rucola en krieltjes
Benodigdheden voor 4 personen:
1 runderbavette
Tomatenmix (hoe meer kleur hoe beter)
Rucola
Rucola olie
Olijfolie
5 eigelen
Dragonazijn
Peper en zout
Citroen
20 krielaardappelen
Ossenwit
Evt merg
Look
Rozemarijn
Grof zout
Bereidingswijze:
De runderbavette op kamertemperatuur leggen zodat het vlees mooi kan ontspannen. De krieltjes insnijden maar niet helemaal doorsnijden, garen in de oven met look, ossenwit, rozemarijn en grof zout gedurende 16 minuten op 220°C. De tomatenmengeling snijden op verschillende manieren, kruiden met olijfolie, peper en zout en deze even laten marineren. De bavet insmeren met olijfolie, kruiden met peper en zout en kort grillen. De runderbavette warmhouden in de oven op 60°C, voor gebruik versnijden we de bavet. Voor de hollandaise kloppen we de eigelen los met dragonazijn en een beetje water, ook al kruiden met peper en zout. De massa op het vuur zetten en kloppen tot de eigelen gaar zijn, afwerken met de rucola olie en vers gesneden rucola. Alles speels op het bord dresseren. Genieten maar!