Hoofdgerecht

Zeeuwse mosselsoep met prei en gefrituurde kappers

Zeeuwse mosselsoep met prei en gefrituurde kappers

Benodigdheden voor 4 personen :

  • 1 kg mosselen
  • 1 busseltje bieslook
  • 1 busseltje kervel
  • Prei
  • Zeekraal
  • Kappers
  • Prei olie
  • Hoeveboter
  • Limoenen
  • 1 sjalot + limoenblad
  • Olijfolie
  • Grof zout en peper

Bereidingswijze :

  1. Het wit van de prei fijnsnijden en klaarleggen voor gebruik, het groen van de prei gebruiken we om olie te maken.
  2. De mosselen 2x goed spoelen en aanstoven met de limoenblaadjes en sjalot + overschot prei.
  3. De mosselen uithalen en op kamertempratuur bewaren tot gebruik.
  4. De bieslook en kervel fijnsnijden en in de frigo plaatsen.
  5. De kappers drogen en kort frituren, afdeppen op keukenrol.
  6. De mosseljus opkoken en afwerken.
  7. De zeekraal kort aanstoven en afdeppen.
  8. Het geheel dresseren en eten maar!