Hoofdgerecht
Sint-jakobsschelp met gebrande ui en asperges
Sint-jakobsschelp met gebrande ui en asperges
Benodigdheden voor 4 personen :
- 8 coquilles of Sint jakobsschelp
- 2 Ajuinen
- 12 cocktail ajuintjes
- 8 asperges
- Visfumets
- Vadouvan
- Hoeveboter
- 1 sjalot
- Zoetzuur
- Olijfolie
- Grof zout en peper
- Citroen of sinaas
Bereidingswijze :
- De coquilles opkuisen en spoelen in ijswater en tussen keukenrol droogdeppen.
- De baarden goed spoelen en aanstoven met de ajuin en Vadouvan. Blussen met visfumets en laten reduceren.
- De asperges schillen en garen in de bouillon en verfrissen in ijswater.
- De asperges mooi in rondellen snijden maar de kopjes bewaren.
- De cocktail uitjes op zetten in kokend water en hierin laten afkoelen, pellen en ontrokken.
- De sjalot fijn snijden en opleggen in zoetzuur.
- De coquille bakken zodat deze mooi glazig is aan de binnenkant.
- De uitjes -en aspergekoppen branden en afkruiden en zeste toevoegen.
- De saus mixen en doorzeven. Opmixen met olijfolie en klaar.
- Het bord dresseren en smullen!