Hoofdgerecht

Witte Asperges met champignon, Hoeve ei en walnoot

Witte asperges met champignon

Benodigdheden voor 4 personen :

 

1 kg Asperges

320 g champignon mengeling

500 g champignon voor bouillon

1 l champignonjus

5 Hoeve Eieren

1 sjalot

Walnoot + walnootolie  

Hoeveboter

Olijfolie

Limoenblad

4 citroenen

Look

Tijm

Rozemarijn

Peper en zout

Verse kruiden  

 

Bereidingswijze :

1. De asperges schillen en bijsnijden .
2. De champignons sorteren en de minder mooie voor de jus gebruiken , alsook de parures van de asperges en de sjalot  .
3. De consommé laten trekken en zeven voor gebruik .
4. De asperges garen in aspergebouillon tot dat ze beetgaar zijn en verfrissen in ijswater .
5. De champignons borstelen en klaar leggen voor te bakken .
6. 
De walnoten bakken in de pan met walnootolie , droogdeppen en fijn hakken .
7. De champignons bakken en kruiden .
8. De consommé doorzeven en klaar .
9. Nu alles dresseren en genieten met een glaasje wijn .

 

Herbekijk HIER de aflevering