Batbouts
Batbouts
We bereiden een lekkers zomers gerecht met kip. We gebruiken een uiensoort die typisch is voor dit seizoen: zilveruitjes. Dit is de hoofdgroente voor ons gerecht.
Benodigdheden:
voor de saus:
1 eetlepel plantaardige olie
6 kippenbouten
2 teentjes knoflook
2 kaneelstokjes
3 eetlepels citroensap
1 koffielepel kurkuma
1 koffielepel gemberpoeder
1 koffielepel witte peper
1 koffielepel zout
water
1 bosje koriander en peterselie
saffraandraadjes
Voor de groenten:
1 kilo kleine uitjes
2 rode paprika's
frituurolie
Bereidingswijze:
- Doe olie in de pan
- Vervolgens de kip
- Pers knoflookteentjes erbij
- Voeg de kaneelstokjes toe
- En vervolgens 2 tot 3 eetlepels citroensap
- Doe er wat kurkuma en gemberpoeder bij
- En witte peper
- Voeg wat water toe
- Hou de kruiden goed in het oog zodat ze niet aanbranden
- Voeg er een kruidenbosje aan toe, iets meer koriander dan peterselie
- Dek de pan af en laat goed sudderen
- verwarm de frituurolie tot hij goed warm is
- prik met een mes in de paprika's en laat ze zakken in de olie
- de paprika's moeten heel lichtjes gefrituurd zijn zodat ze niet aanbranden en het vlees dik blijft
- bak ze niet te lang in de frituurolie want ze moeten nog met de uien in de pan
- Doe de uitjes bij de kip
- Kruidt met kaneelstokjes, knoflookteentjes en specerijen
- Strooi de saffraandraadjes en zout op de uitjes
- Schik de paprika's er bovenop
- Dek de pan af en laat sudderen
- Leg, als alles gaar is, de kippenbouten op een voorverwarmd bord
- Versier de kip met de paprika's en de uitjes
- Giet de saus van de kip erop via een zeef om alle kruiden en korreltjes van specerijen te verwijderen
Smakelijk!!!