Everzwijnragout, boschampignons en pommes dauphines
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg everzwijnragout
2 dikke uien
250 g champignons
4 plakjes gerookt spek
1 fles rode wijn
4 laurierblaadjes
enkele takjes tijm
enkele lepels bloem
veenbessenconfituur
mosterd
1 zakje carrefour pommes dauphines
arachideolie
400 g boschampignonmengeling
6 witloofstronken
Bereiding:
Bak in een hete pan met wat arachideolie de everzwijnragout mooi aan, best in twee keren zodat het vlees goed kan bakken en niet gaat stoven, kruid het vlees al goed en doe dit in een pot.
Bak nu in de pan de uien aan, en doe deze bij het vlees. Bak nu in diezelfde pan de gerookte spekreepjes licht krokant aan en voeg hierna de champignons toe, bak deze mee aan en voeg deze ook bij het vlees. Bestrooi dit nu met enkele lepels bloem en bevochtig met de fles rode wijn en eventueel wat water. Doe er de laurier, tijm, confituur en de mosterd bij.
Laat dit zachtjes sudderen tot het vlees mooi zacht en gaar is.