Hoofdgerecht

Gebakken eendenborst, rode kool met gedroogde vijgen en jonagold, kastanje puree, saus van rode wijn.

Gebakken eendenborst, rode kool met gedroogde vijgen en jonagold, kastanje puree, saus van rode wijn.

6 personen

• 6 kleine eendenborst
• solo

rode kool
• 1/2 rode kool
• 6 gedroogde vijgen
• 2 jonagold
• 140 gr boter
• 0,5 dl rode wijnazijn
• 3 eetlepels bruine suiker
• 2 kruidnagel
• 1 kaneelstok

Kastanje puree
• 500 gr kastanjes ( voorgekookte )
• 600 gr aardappelen bloemig
• 120 gr boter
• 3 dl melk
• peper
• zout

saus
• 5 dl rode wijn
• 1 potje fonds van kalfs la croix
• 3 sjalotten
• laurierblaadjes
• tijm

bereiding
1) schil en kook de aardappelen in gezouten water , doe de voorgekookte kastanjes in water en laat zacht koken op het vuur
2) snij de rode kool zeer fijn met een mandoline of keukenrasp , schil de appel verwijder het klokhuis en snij in stukken, snij de vijgen ook in stukjes . Neem een klontje boter en stoof de appelen met de vijgen hierin , doe de rode kool hierbij , blus met water en de azijn , voeg nog wat suiker , kruidnagel en de kaneelstok toe , laat onder deksel gaar worden (20 minuten)
3) stoof een gesneden sjalotje aan en blus met de rode wijn , de fonds , tijm ,laurier en laat inkoken , kruid af en bind eventueel met maïzena, zeef de saus door .
4) pureer de aardappelen met de kastanjes , doe er de boter en melk bij , kruid met peper en zout
5) bak de eendenborst in solo en kruid met peper en zout ,