Gebakken eendenborst, rode kool met gedroogde vijgen en jonagold, kastanje puree, saus van rode wijn.
Gebakken eendenborst, rode kool met gedroogde vijgen en jonagold, kastanje puree, saus van rode wijn.
6 personen
• 6 kleine eendenborst
• solo
rode kool
• 1/2 rode kool
• 6 gedroogde vijgen
• 2 jonagold
• 140 gr boter
• 0,5 dl rode wijnazijn
• 3 eetlepels bruine suiker
• 2 kruidnagel
• 1 kaneelstok
Kastanje puree
• 500 gr kastanjes ( voorgekookte )
• 600 gr aardappelen bloemig
• 120 gr boter
• 3 dl melk
• peper
• zout
saus
• 5 dl rode wijn
• 1 potje fonds van kalfs la croix
• 3 sjalotten
• laurierblaadjes
• tijm
bereiding
1) schil en kook de aardappelen in gezouten water , doe de voorgekookte kastanjes in water en laat zacht koken op het vuur
2) snij de rode kool zeer fijn met een mandoline of keukenrasp , schil de appel verwijder het klokhuis en snij in stukken, snij de vijgen ook in stukjes . Neem een klontje boter en stoof de appelen met de vijgen hierin , doe de rode kool hierbij , blus met water en de azijn , voeg nog wat suiker , kruidnagel en de kaneelstok toe , laat onder deksel gaar worden (20 minuten)
3) stoof een gesneden sjalotje aan en blus met de rode wijn , de fonds , tijm ,laurier en laat inkoken , kruid af en bind eventueel met maïzena, zeef de saus door .
4) pureer de aardappelen met de kastanjes , doe er de boter en melk bij , kruid met peper en zout
5) bak de eendenborst in solo en kruid met peper en zout ,