Hoofdgerecht

Hert met roodlof, rode ui en veenbessen

Hert met roodlof, rode ui en veenbessen

Benodigdheden voor 4 personen :

  • 600 g hertefilet
  • 3 rode uien
  • 5 pijltjes roodlof
  • 200 g veenbessen
  • 500ml rode bietensap
  • Paarse Shiso
  • Demi glace of wildfonds
  • Evt Herfsttruffel


Bereidingswijze :

- Het hert ontvliezen en portioneren , best het vlees op kamertemperatuur laten komen alvorens aan te bakken. 
- Het vlees kruiden en aanbakken langs beide zijden en verder garen in de oven op 65°C gedurende een 30 tal minuten voor een mooi rosé resultaat. ( indien u het vlees liever verder gegaard heeft, kan u de temperatuur iets hoger zetten) 
- De rode uien pellen, een deel gaan we in schijf snijden en garen in rode bietensap zodat ze beetgaar zijn, het andere deel grof snijden en aanstoven voor de saus. 
- De rode ui bevochtigen met rode bieten sap en demi glace, de saus afwerken en reduceren tot de gewenste sausdikte. Vervolgens de saus doorzeven en afwerken met de veenbessen. 
- Het roodlof bijsnijden en losmaken zodat we mooi blaadjes hebben.
- Het hert doormidden snijden of trancheren zodat we het bordje elegant kunnen afwerken.