Hert met roodlof, rode ui en veenbessen
Hert met roodlof, rode ui en veenbessen
Benodigdheden voor 4 personen :
- 600 g hertefilet
- 3 rode uien
- 5 pijltjes roodlof
- 200 g veenbessen
- 500ml rode bietensap
- Paarse Shiso
- Demi glace of wildfonds
- Evt Herfsttruffel
Bereidingswijze :
- Het hert ontvliezen en portioneren , best het vlees op kamertemperatuur laten komen alvorens aan te bakken.
- Het vlees kruiden en aanbakken langs beide zijden en verder garen in de oven op 65°C gedurende een 30 tal minuten voor een mooi rosé resultaat. ( indien u het vlees liever verder gegaard heeft, kan u de temperatuur iets hoger zetten)
- De rode uien pellen, een deel gaan we in schijf snijden en garen in rode bietensap zodat ze beetgaar zijn, het andere deel grof snijden en aanstoven voor de saus.
- De rode ui bevochtigen met rode bieten sap en demi glace, de saus afwerken en reduceren tot de gewenste sausdikte. Vervolgens de saus doorzeven en afwerken met de veenbessen.
- Het roodlof bijsnijden en losmaken zodat we mooi blaadjes hebben.
- Het hert doormidden snijden of trancheren zodat we het bordje elegant kunnen afwerken.