Hoofdgerecht

Peking eend met radijs en rode biet en shiso

Peking eend met radijs en rode biet

Benodigdheden voor 4 personen :

  • 400 gr eendenfilets
  • 280 gr tarwebloem
  • 0,6 dl kokend water
  • 0,8 dl rode bietensap
  • 2 el sesamolie 
  • 1 tl zout
  • Rode radijsjes
  • Kleine rode bietjes
  • Zoetzure bietjes 
  • Paarse shiso
  • Bietensap
  • Bietscheuten
  • Hoisinsaus
  • Rode wijn azijn
  • Soja saus
  • Sesam olie
  • Peper en zout

Bereidingswijze :

  1. De eend tijdig op kamertemperatuur leggen zodat we het vel mooi krokant kunnen bakken.
  2. Voor de pannenkoekjes maken we 2 gelijke delen tarwebloem: 1 met het kokend water en 1 met het rode bietensap. Dit gaan we apart kneden tot deeg en dan samen mengen tot een geheel. 
  3. Laten rusten gedurende 30 à 40 minuten en opnieuw kneden.
  4. Het deeg verdelen in gelijke balletjes en dippen in sesam olie.
  5. Twee balletjes opeen leggen en uitrollen tot een heel dun pannenkoekje, droogbakken in de pan zodat het mooi kleurt.
  6. De radijs en de bietjes fijn snijden op een mandoline.
  7. De zoetzure bietjes gaan we in julienne snijden en bewaren in zoetzuur.
  8. De hoisinsaus opwerken met rode wijnazijn en een beetje soja.
  9. De eendenfilets heel krokant bakken op de vetzijde en kort op de vlees kant.
  10. De paarse shiso fijnsnijden en klaar zetten als garnituur.
  11. Alles verzamelen en het feest kan beginnen!