Hoofdgerecht
Peking eend met radijs en rode biet en shiso
Peking eend met radijs en rode biet
Benodigdheden voor 4 personen :
- 400 gr eendenfilets
- 280 gr tarwebloem
- 0,6 dl kokend water
- 0,8 dl rode bietensap
- 2 el sesamolie
- 1 tl zout
- Rode radijsjes
- Kleine rode bietjes
- Zoetzure bietjes
- Paarse shiso
- Bietensap
- Bietscheuten
- Hoisinsaus
- Rode wijn azijn
- Soja saus
- Sesam olie
- Peper en zout
Bereidingswijze :
- De eend tijdig op kamertemperatuur leggen zodat we het vel mooi krokant kunnen bakken.
- Voor de pannenkoekjes maken we 2 gelijke delen tarwebloem: 1 met het kokend water en 1 met het rode bietensap. Dit gaan we apart kneden tot deeg en dan samen mengen tot een geheel.
- Laten rusten gedurende 30 à 40 minuten en opnieuw kneden.
- Het deeg verdelen in gelijke balletjes en dippen in sesam olie.
- Twee balletjes opeen leggen en uitrollen tot een heel dun pannenkoekje, droogbakken in de pan zodat het mooi kleurt.
- De radijs en de bietjes fijn snijden op een mandoline.
- De zoetzure bietjes gaan we in julienne snijden en bewaren in zoetzuur.
- De hoisinsaus opwerken met rode wijnazijn en een beetje soja.
- De eendenfilets heel krokant bakken op de vetzijde en kort op de vlees kant.
- De paarse shiso fijnsnijden en klaar zetten als garnituur.
- Alles verzamelen en het feest kan beginnen!