Gebakken Lamsfilet, aubergine/tomatencompote
Gebakken Lamsfilet, aubergine/tomatencompote
Gebakken Lamsfilet, aubergine/tomatencompote, pastilla van geitenkaas, ebly en geroosterde paprika, lamsjus met citroentijm.
6 personen
6 lamsfilet
gedroogde oregano
peper
zout
klontje boter
Pastilla
• 6 bladen brick-deeg
• 400 gr Ebly ( tarwekorrels )
• 300 gr zachte geitenkaas zonder korst
• 2 koffielepel pikante paprikapoeder of 3 koffielepels sambal
• 1 klein bokaal sacla geroosterde paprika
• 0.5 dl olijfolie
• platte peterselie
• peper
• zout
Aubergine/tomatencompte
• 1 dl olijfolie
• 2 teentjes knoflook
• 2 sjalotten
• 3 grote aubergine
• 5 vleestomaten
citroen-tijmsaus
• 3 sjalotten
• 1 potje lamsfond La Croix
• takjes verse tijm
• takjes citroentijm
• 120 gr boter .
Bereiding
1) Kook de tarwekorrels 10 minuten in ruim gezouten water , verfris onder koud stromend water .
2 ) Pof de aubergine's in de oven : verpak in zilverfolie en leg in de oven of gesloten BBQ gedurende 40 minuten , haal uit de oven , laat afkoelen en verwijder de schil , hak het vruchtvlees in stukken .
3 ) Pel ondertussen de sjalot en de knoflook , snij fijn , hak de peterselie .
4 ) Giet de lamsfond in een pannetje met de 2 soorten tijm , laat inkoken tot de helft , kruid af .
5 ) Emondeer de tomaten door een inkeping te maken , in kokend water enkele seconden onderdompelen en verfrissen in ijswater , verwijder het vel en snij de tomaten in vier , haal de pitjes eruit en snij in kleine stukjes .
6 ) Snij de geroosterde paprika in stukken , doe de geitenkaas in een kom en meng deze met de paprika , peterselie , gekookte tarwekorrels , wat olijfolie, paprikapoeder , peper en zout .
7 ) Stoof het sjalotje met de knoflook aan in olijfolie en voeg de aubergine en tomaat toe en laat zachtjes garen .
8 ) Leg een vel brick op het werkvlak en smeer in met olijfolie, schep er de geitenkaas op en maak er een pakketje van , bak in een pan met olijfolie mooi bruin , draai de pastilla af en toe om .
9 ) Bak de lamsfilet in boter en kruid met peper en zout , werk de saus af met wat gezouten boter en mix met de blender .
10 ) Werk af met poeder van gedroogde olijven en krokante kappertjes