Soep van aardpeer & knolselder
Soep van aardpeer & knolselder
Keuze van de wijn: klik hier!
Classic Marsanne, Vin de France, 2017, Guffens au sud.
Ingrediënten voor 4:
500 g geschilde aardperen
500 g geschilde knolselder
1 stengel wit van prei
1 dikke ui
Verse tijm
1 liter kippenbouillon
1 liter melk
Boter
Peper en zout
120 g gerookte everzwijn ham
Bereiding:
Warm een oven voor op 165°C .
Doe de geschilde aardperen en knolselder in een ovenschotel en doe hierbij een flinke klont boter en wat verse tijm. Laat dit gedurende een half uurtje roosteren totdat het mooi goudbruin is.
Snijd de ui en wit van prei fijn en stoof dit aan in een pot met een klontje boter.
Voeg nu de geroosterde groenten toe en bevochtig dit met de melk en kippenbouillon.
Laat dit nu mooi zachtjes gaarkoken en mix het tot een mooie fijne soep. Zeef dit nu door een puntzeef en kruid af met peper en zout.
Afwerking:
Doe de soep in een kommetje of diep bord en werk af met wat sneetjes gerookte everzwijnham.