Voorgerecht
Zeeuwse platte oesters, Asian style
Zeeuwse platte oesters, Asian style
Keuze van de wijn: klik hier!
Davila, Spaanse witte wijn uit Galicië
Ingrediënten voor 4:
12 zeeuwse platte oesters 00000
1 bussel koriander
Sojasaus
Oestersaus
sesamolie
1 limoen
1 komkommer
20 g opgelegde gember
1 rood chillipepertje
1 bosuitje
2 rijpe avocado’s
1 limoen
Groene tabasco
Olijfolie
Bloemsuiker
Peper en zout
Bereiding:
Aziatische salsa:
- Schil de komkommer snijd in de lengte doormidden en haal de pitjes eruit met behulp van een lepel. Snijd de komkommer en fijne blokjes.
- Snijd het chilipepertje doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd het pepertje ook in zeer fijne blokjes
- Snijd de koriander, het bosuitje en de opgelegde gember ook fijn.
- Meng dit samen en doe hierbij de zeste en wat sap van de limoen bij.
- Voeg tenslotte nog wat sojasaus en oestersaus toe en kruid af met wat vers gemalen peper
Avocado salsa:
- Snijd de avocado’s in twee en verwijder de pit.
- Haal de avocado’s nu leeg met behulp van een lepel.
- Plet de avocado’s met een vork en doe hierbij wat olijfolie, zeste en sap van 1 limoen, kruid af met peper, zout, groene tabasco en een klein beetje olijfolie.
Oesters:
- Open de oesters en snijd de sluitspier door zodat de oesters los zijn.
- Doe wat van de Aziatische salsa en de avocado op de oester, werk af met wat druppeltjes sesamolie en wat blaadjes vers geplukte koriander