Hoofdgerecht

Gegrilde Limburgse asperges met kipfilet en daslook

Gegrilde asperges met kip en daslook

Ingrediënten voor 4 personen
8 dikke witte asperge
250 g daslook
4 kipfilets met vel
kipkruiden
peper en zout
boter
enkele blaadjes jonge spinazie
5 dl bruine kippenfond
4 dl room
1 sjalot
mosterd
12 gekookte aardappels
arachide olie


Bereiding:

Kipfilets:
Kruid de kipfilets langs beide kanten met peper, zout en kipkruiden.
Bak de kipfilets mooi goudbruin langs beide kanten in een bakpan met een klontje boter.
Haal de kipfilets uit de pan en leg ze even op een bord.
Doe een extra klontje boter in de pan en doe hierin een fijngesnipperd sjalotje en bak deze zachtjes aan. Voeg nu de bruine kippenfond toe en laat goed inkoken. Eens deze goed ingekookt is kan de room erbij. Laat dit ook mooi inkoken totdat je een mooie sausdikte hebt. Voeg nu naar eigen smaak wat mosterd toe en kruid eventueel nog af met peper en zout. Leg de kipfilet terug in de pan en laat ze op een zacht vuurtje verder garen. 

Aardappels:
Schil de aardappels en kook ze gaar in gezouten water. 

Asperges:
Schil de asperges totdat er geen vezels meer aan zitten. 
Kook ze beetgaar in gezouten kokend water gedurende een 3-tal minuutjes.
Verfris ze nu op koud water.
Dep de asperges droog en smeer ze in met wat arachide olie.
Zet een grilpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Gril de asperges mooi langs 2 kanten en kruid met wat peper en zout.

Daslook:
Snijd de steeltjes wat bij van de daslook en was deze heel grondig in koud water. 
Dep wat droog en bak de daslook kort aan in een grote hete pan met een klontje boter.
Kruid af met wat peper en zout.