Groene asperges met waterkers en eidip
Groene asperges met waterkers en eidip
Benodigdheden voor 4 personen:
20 groene asperges
2 busseltjes waterkers
100 gram grote kappers
75 gram pistache noten
12 hoeve eieren
400 gram bruine boter
Citroen
Verse mierikswortel
Evt korenaar asperges
Bereidingswijze:
Het houterige deel van de groene asperges afsnijden. Dit kunnen we spijtig genoeg niet gebruiken. De asperges kort grillen en kruiden. De warme gegrilde asperges op een plaatje leggen en afdekken met plastiekfolie, zodat deze verder garen in eigen stoom. Een deel van de waterkers gaan we gebruiken als afwerking, het merendeel gebruiken we voor een vinaigrette mee te maken. De waterkers wassen en fijnsnijden, de kappertjes even droogbakken in de pan en versnijden. De vinaigrette afwerken met citroenrasp, gehakte pistachenoten en olijfolie. De eieren garen in kokend water gedurende 6 minuten verfrissen in koud water. De bruine boter smelten op een laag vuurtje. De eitjes pellen en in de mixer doen, kruiden met peper, zout, citroensap en vers geraspte mierikswortel. Het geheel mixen en opwerken met de bruine boter. Nu kunnen we dresseren en aan tafel!