Voorgerecht

Groene asperges met waterkers en eidip

Groene asperges met waterkers en eidip

Benodigdheden voor 4 personen:

20 groene asperges

2 busseltjes waterkers

100 gram grote kappers

75 gram pistache noten

12 hoeve eieren

400 gram bruine boter

Citroen

Verse mierikswortel

Evt korenaar asperges

Bereidingswijze:

Het houterige deel van de groene asperges afsnijden. Dit kunnen we spijtig genoeg niet gebruiken. De asperges kort grillen en kruiden. De warme gegrilde asperges op een plaatje leggen en afdekken met plastiekfolie, zodat deze verder garen in eigen stoom. Een deel van de waterkers gaan we gebruiken als afwerking, het merendeel gebruiken we voor een vinaigrette mee te maken. De waterkers wassen en fijnsnijden, de kappertjes even droogbakken in de pan en versnijden. De vinaigrette afwerken met citroenrasp, gehakte pistachenoten en olijfolie. De eieren garen in kokend water gedurende 6 minuten verfrissen in koud water. De bruine boter smelten op een laag vuurtje. De eitjes pellen en in de mixer doen, kruiden met peper, zout, citroensap en vers geraspte mierikswortel. Het geheel mixen en opwerken met de bruine boter. Nu kunnen we dresseren en aan tafel!