Hoofdgerecht

Haantjes gevuld met vermicelli van rijst

Haantjes gevuld met vermicelli van rijst

 

Vandaag maken we lekkere gebraden piepkuikens gevuld met rijstvermicelli, met gekonfijte citroen en pikante harissa.

Benodigdheden

Piepkuikens
Olijfolie
Geconcentreerde tomatenpuree
Pikante harissa
Water
Knoflook
Koriander
Groene en/of rode paprika
Rijsvermicelli
Kurkumapoeder
Komijnpoeder
Zout
Mosterd
Geklaarde boter
Kippenbouillon
Gebroken groene olijven zonder pit
Gekonfijte citroen
Peterselie
Gemberpoeder

Bereidingswijze

- Doe olijfolie in een pan
- Voeg hier ongeveer 1 theelepel geconcentreerde tomatenpuree aan toe en een beetje pikante harissa
- Leg de tomatensaus, de harissa en de olijfolie aan met een beetje water
- Laat alles goed smelten en voeg er een knoflookteentje en wat koriander aan toe
- Kook alle ingrediënten op een zacht vuurtje
- Snij de groene en/of rode paprika in kleine stukjes en voeg deze hieraan toe. Je kan de paprika ook grillen of frituren, schillen en fijn snijden
- Laat de paprika even stoven
- Week de rijsvermicelli in een beetje lauw water en doe ze daarna bij in de pan
- Kruid het geheel met kurkumapoeder, komijnpoeder en zout
- Meng alles goed onder elkaar, zet het vuur af en laat alles afkoelen
- Meng een beetje mosterd met geklaarde boter en smeer dit aan de binnenkant van de piepkuikens
- Smeer wat van het mengsel dat je daarnet hebt gemaakt tussen het vel en het vlees van de piepkuikens
- Bak de piepkuikens gedurende een halfuur in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Snij wat knoflook en gekonfijte citroen in stukjes
- Pers een knoflookteentje in de pan en voeg er de schil van de gekonfijte citroen aan toe
- Giet vervolgens de kippenbouillon in de pan. Je kan kiezen tussen verse bouillon of bouillonblokjes
- Voeg de olijven toe aan de bouillon
- Kruid met een beetje komijn, een theelepel paprika, een theelepel kurkumapoeder en een beetje gemberpoeder
- Voeg er fijngehakte koriander en peterselie aan toe
- Doe er vervolgens wat geklaarde boter en een beetje harissa bij, naargelang de smaak
- Voeg er als laatste een lepel olijfolie aan toe
- Dek de pan af en laat de olijven garen
- Dien als alles klaar is de gebraden piepkuikens op samen met de olijvensaus en versier ze met stukjes gekonfijte citroen

Smakelijk ! ! !