Hoofdgerecht
Harcha (griesmeelkoek)
Recept
Vandaag maken we Harcha, een koek van fijn tarwegriesmeel.
Benodigdheden:
- 250 gr griesmeel
- 30 cl melk
- 8 cl olie en boter gemengd
- 7 gram bakpoeder
- Droge bakkersgist
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 1 koffielepel zout
Werkwijze:
- Neem het griesmeel en meng het met de boter en de olie totdat alle griesmeelkorrels goed met de vetstoffen zijn vermengd.
- Voeg het zout en de vanillesuiker er bij.
- Laat de gist oplossen in de melk.
- Voeg het bakpoeder ook toe aan het griesmeel.
- Meng alles en laat het mengsel vijftien minuten rusten. Hierna heeft het griesmeel de melk geabsorbeerd en is het deeg niet meer zo vloeibaar, maar het is ook niet consistent genoeg om te kunnen kneden.
- Doe een soeplepel deeg in een voorverwarmde pan met antiaanbaklaag en bak de harcha.
Als de harcha gebakken is, dien je ze op met muntthee en een beetje honing.
Smakelijk!