Hoofdgerecht

Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

Benodigdheden
Bereidingswijze

Benodigdheden

6 personen

  • 6 portie's van 130 gr kabeljauw haasjes
  • 4 grote eetlepels kappertjes
  • 250 gr gezouten boter
  • 2 stengels wit van prei 
  • kervel
  • dragon
  • geplette patatjes 500 gr
  • geschilde bloemige aardappel
  • 1,2 dl karnemelk
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr gezouten boter 
  • sabayon witbier 1 flesje witbier ( type Brugs tarwebier of limburgse witte )
  • 6 eidooiers
  • citroentijm
  • 1 limoen
  • peper ( gemalen witte peper )
  • zout

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in gezouten water goed gaar, giet af en plet met een grote vork.

Snij de prei in fijne julienne, stoof deze even op voor gebruik in wat boter en kruid met peper en zout.

Zet het witbier met de citroentijm op het vuur en laat infusen gedurende enkele minuten, zeef door.

Smelt de gezouten boter en kruid met peper en zout, verwijder het melkeiwit en voeg de kappertjes, en citroensap toe.

Snij de sjalotten en plet de knoflook, stoof aan in wat boter en giet er de karnemelk op. Giet de karnemelk op de aardappelen en voeg er de klontjes boter aan toe, kruid af met peper en zout.

Snij de kabeljauw in 6 gelijke porties en bak deze in boter in een tefal-pan, kruid met peper en zout.

Klop een sabayon met het witbier en de dooiers en werk af met wat limoensap, rasp van limoen, peper en zout.

Hak de kruiden en voeg deze voor het serveren bij de kappertjes-boter.