Hoofdgerecht

Kalkoenlapjes met rozemarijn-krieltjes, groene salade van boontjes, waterkers, rucola en sjalotten-kappertjesdressing.

Kalkoenlapjes met rozemarijn-krieltjes,en groene salade

6 personen

Gepaneerde kalkoenlapjes
• 6 X150 gr kalkoenlapjes van de filet , of de filet op zijn geheel .
• 300 gr paneermeel of Panko
• 4 eieren
• 150 gr bloem
• peper
• zout
• 2 soeplepels gemengde gedroogde kruiden ( tijm , salie , oregano )

200 gr boter

rozemarijn-aardappelen
• 30 stuks kleine krielaardappel in de schil
• grof zeezout
• enkele takjes rozemarijn
• 2 citroenen

Groene salade
• 300 gr fijne groene boontjes
• 1 botje rucola
• 2 botjes waterkers

Sjalotten/kappertjes dressing
• 5 sjalotten
• 1 dl xeres azijn
• 3 dl olijfolie
• 3 eetlepels kappertjes

Bereiding
1 )Kook de krieltjes in water. ( 20 minuten )
2 )Snij de kalkoenfilet in dunne lapjes , meng het paneermeel met rasp van 2 citroenen , de mengeling gedroogde kruiden , zout en witte peper .
3 )Klop 3 eieren los met een vork of garde , kruid met een beetje zout .
4 )Wentel de kalkoenlapjes eerst in de bloem , door het eimengsel en dan door het paneermeel met de gedroogde kruiden , zet in de koelkast tot gebruik .
5 )Haal de blaadjes af van de rozemarijntak en mix met het grof zout in de blender .
(Kijk ondertussen naar de aardappelen)
6 )Kook de boontjes in kokend gezouten water , giet af en verfris onder koud stromend water .
7 )Snij de krieltjes doormidden .
8 )Snij de geschilde sjalotten zeer fijn , bak aan in een lepel olijfolie tot ze mooi kleuren , blus met de xeres-azijn en giet er verder de rest van de olijfolie op doe er ook 2 lepels kappertjes bij , kruid met peper en zout en laat de vinaigrette afkoelen
9 )Bak de krieltjes in olijfolie , kruid met het rozemarijn-zout en peper van de molen , ondertussen ook het vlees bakken in bruisende boter
10 ) Bak het vlees in boter in een pan mooi bruin
11 ) Meng de rucola met de boontjes en de waterkers en doe er vinaigrette op .