Kreeft met doperwt, tuinboon en kokos
Kreeft met doperwt, tuinboon en kokos
Benodigdheden voor 4 personen:
2 kreeften
Lardo van Mattes
100 gr gedopte doperwten
100 gr gedopte tuinbonen
100 gr aardappel
Bonenkruid olie
1dl kokosmelk
1 citroengras
Citroen
Peper en zout
Verse kruiden
Reuzel of boter
Bereidingswijze:
De kreeft gedurende 2,5 minuut koken in bouillon, verfrissen, pellen en ontdoen van het darmkanaal, zodat we ze snel kunnen verwerken. De aardappel uithalen met een parisienne lepel en gaar koken in de kreeften bouillon. De tuinbonen en de erwten kort gaar stomen/koken en verfrissen in ijswater, als ze afgekoeld zijn uit het water halen. De kokosmelk infuseren met het citroengras, uitzeven en opwerken met citroensap en bonenkruidolie. De kreeft bedekken met de dungesneden lardo en kort branden. De mengeling van de erwten, tuinbonen en aardappel warm maken met reuzel en boter afkruiden met peper en zout, afwerken met citroenrasp. Het geheel in een diep bordje dresseren en opdienen, zodat je samen kan genieten met een goed glas!