Lekker weg: Paddo-Cheesy Burger
Lekker weg: Paddo-Cheesy Burger
Benodigdheden: (voor 4 personen)
2 rode paprika's (gehalveerd,zonder zaalijsten en in vieren gesneden)
4 portobello champignons
1 aubergine (in plakken van 1 cm)
1 dl olijfolie
Zout en zwarte peper
1 'Bouquet des Moines' kaasje
4 kleine ciabatta's
1 chilipeper
1 teentje knoflook
Verse tuinkruiden
Voor de pesto:
100 g walnoten
100 g hazelnoten
50 g pistachenoten
1 teentje look
2 takjes baselicum
2 dl olijfolie
25 g gemalen parmezaan.
(Alles blenderen en kruiden met peper en zout)
Bereidingswijze:
- Maak een gekruide olie om de groenten te marineren. Warm daarvoor een flinke scheut olijfolie op tot maximum 65 graden. Leg er een chilipepertje op zijn geheel in met peper, zout, een gekneusd teentje look en flink wat verse tuinkruiden naar keuze (oregano, munt, rozemarijn...) Haal van het vuur en laat de olie afkoelen met de aromaten.
- Haal de groenten en de paddenstoelen door de gekruide olie en rooster ze op hoog vuur, de paddestoelen eerst op de vleeskant. Bak ook de broodjes af.
- Snijd de kaas in plakjes, draai de paddenstoelen om en leg er telkens een plakje kaas in om mooi te laten smelten.
- Besmeer de broodjes met pesto en leg er de geroosterde groenten en paddestoelen op. Gebruik een cocktailprikker om de burgers mooi dicht te houden.