Hoofdgerecht

Parelgortrisotto met paddenstoelen, zeekraal en geitenkaas

Parelgortrisotto met paddenstoelen, zeekraal en geitenkaas

Benodigdheden voor 4 personen:

400 gram parelgort

400 gram paddenstoelen mengeling

2 sjalotten

100 gram Aurelie Karditsel Lummen

100 gram zeekraal

Kippenfond

Paddenstoelenjus

Hoeveboter

Peper en zout

Citroen

Verse salie

Bereidingswijze:

De paddenstoelen opkuisen en borstelen. De sjalot opkuisen en fijn snijden. De parelgort aanstoven in hoeveboter met de salie en afkruiden met peper en zout, blussen met warme bouillon ( ½ kippenfond, ½ paddenstoelenjus) zodat deze mooi onderstaat en kan zwellen op een laag vuur. De zeekraal opkuisen en versnijden. De paddenstoelen aanbakken in hoeveboter en goed roeren, de fijngesneden sjalot toevoegen en afkruiden met peper en zout. De parelgort afwerken met de zeekraal, boter, citroenrasp, peper en zout. De parelgort mooi in het bord schikken, afwerken met de paddenstoelen, de Aurelie Karditsel mooi verkruimelen boven de risotto. Smullen maar!