Parelgortrisotto met paddenstoelen, zeekraal en geitenkaas
Parelgortrisotto met paddenstoelen, zeekraal en geitenkaas
Benodigdheden voor 4 personen:
400 gram parelgort
400 gram paddenstoelen mengeling
2 sjalotten
100 gram Aurelie Karditsel Lummen
100 gram zeekraal
Kippenfond
Paddenstoelenjus
Hoeveboter
Peper en zout
Citroen
Verse salie
Bereidingswijze:
De paddenstoelen opkuisen en borstelen. De sjalot opkuisen en fijn snijden. De parelgort aanstoven in hoeveboter met de salie en afkruiden met peper en zout, blussen met warme bouillon ( ½ kippenfond, ½ paddenstoelenjus) zodat deze mooi onderstaat en kan zwellen op een laag vuur. De zeekraal opkuisen en versnijden. De paddenstoelen aanbakken in hoeveboter en goed roeren, de fijngesneden sjalot toevoegen en afkruiden met peper en zout. De parelgort afwerken met de zeekraal, boter, citroenrasp, peper en zout. De parelgort mooi in het bord schikken, afwerken met de paddenstoelen, de Aurelie Karditsel mooi verkruimelen boven de risotto. Smullen maar!