Tarwepasta met lamsgehakt, venkel en artisjok
Tarwepasta met lamsgehakt, venkel en artisjok
Benodigdheden voor 4 personen:
500 gram lamsgehakt
Dillepoeder
Venkelpollen
Anijszaad
Kippenfond
Citroen
Peper en zout
400 gram tarwe pasta
1 venkel
5 artisjokbodems
Stukje koolputters kaas
Olijfolie
Bereidingswijze:
Het lamsgehakt kruiden met peper en zout en opwerken met het dillepoeder, venkelpollen en anijszaad afwerken met citroenrasp. Mooie balletjes maken van het lamsgehakt die we dan aankleuren in de pan met olijfolie, de balletjes uit de pan halen en in een oven van 60°C plaatsen voor later gebruik. Een ketel met ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook brengen voor de pasta te koken. De venkel doormidden snijden zodat we deze hierna fijn kunnen versnijden alvorens te bakken in olijfolie met venkelpollen en anijszaad, de artisjok fijnsnijden en aan de venkel toevoegen. Het geheel blussen met een beetje kippenfond en de balletjes toevoegen. De pasta al dente garen en afgieten, afwerken met olijfolie, citroenrasp en peper en zout. Het geheel dresseren en afwerken met bronzenvenkel en vers geraspte koolputterskaas. Geniet ervan!