Lekker weg: Varkenspakketje met peer en Chimay
Varkenspakketje met peer en Chimay
Benodigdheden (voor 4p):
- 1 varkenshaasje
- 1 durondeau peer (of andere vaste peer)
- 30 g gehakte walnoten
- 30 g gehakte pistachenoten
- 200 g Chimay
- vloeibare honing
- 200 g Ardense ham in sneetjes
- peper
Voor de ceviche:
- 500 g mosselen
- 250 g venusschelpen
- 400 g gekookte roze koningsgarnalen
- 1 ui
- 2 takjes selder
- 1 dl droge witte wijn
- peper en zout
- 2 dl olijfolie
- 2 dl citroensap
- 1 chilipeper
- 3 teentjes knoflook
- 1 el fijngesneden verse oregano
Bereidingswijze:
1. Kook de mosselen en venusschelpen gaar met gesnipperde ui en selder, peper en de witte wijn. Giet het kookvocht af door een zeef. Haal de zeevruchten uit de schelpen en leg ze in de gezeefde jus. Zo blijven ze sappig. Meng voor de marinade de olie met het citroensap, het fijngesneden pepertje, de geplette look, de oregano en peper. Giet er 2 dl van het kookvocht bij. Pel de garnalen en doe ze bij de ceviche. Dek af met folie en laat 2 uur marineren in de koelkast.
2. Snijd de kaas in dunne plakjes en de peer in reepjes.
3. Snijd het varkenshaasje overlangs in en vouw het open. Kruid met peper en zout en leg er de kaas en de peer in. Strooi er de gehakte noten over en werk af met de honing en de plakjes ham. Vouw het haasje dicht en verpak het in aluminiumfolie.
4. Laat een kwartiertje braden in een gesloten BBQ op ongeveer 140°C. Haal het dan uit de folie en laat de BBQ goed heet worden. Schroei het vlees nog eens rondom dicht om een mooie kleur te krijgen en de smaak van gegrild vlees.
5. Serveer de ceviche in diepe borden. Snijd het vlees in plakjes en serveer op de zeevruchten.
Smakelijk ! ! !