Hoofdgerecht
Lenterolletjes met avocado, gamba en lente ui
Ingrediënten voor 4 personen:
12 vierkanten rijst vellen
12 gamba’s
2 avocado’s in plakjes gesneden
2 lente-uitjes en dunne reepjes
½ rammenas, fijngesneden
½ b koriander
1 wortel fijngesneden
enkele blaadjes basilicum
1 limoen
Enkele lepels mayonaise
Bereiding:
Gamba’s:
Pel de gamba’s, kook ze gedurende een 2-tal minuutjes gaar en laat ze afkoelen
Lente rolletjes:
Dompel een rijstvel even in warm water en leg het op een keukenhanddoek,
Beleg met de gamba, avocado, fijngesneden groentjes, enkele blaadjes basilicum en koriander en warm af met wat zeste van limoen. Rol het velletje strak op.
Mayonaise van limoen:
Meng wat mayonaise met het sap van de limoen.
12 vierkanten rijst vellen
12 gamba’s
2 avocado’s in plakjes gesneden
2 lente-uitjes en dunne reepjes
½ rammenas, fijngesneden
½ b koriander
1 wortel fijngesneden
enkele blaadjes basilicum
1 limoen
Enkele lepels mayonaise
Bereiding:
Gamba’s:
Pel de gamba’s, kook ze gedurende een 2-tal minuutjes gaar en laat ze afkoelen
Lente rolletjes:
Dompel een rijstvel even in warm water en leg het op een keukenhanddoek,
Beleg met de gamba, avocado, fijngesneden groentjes, enkele blaadjes basilicum en koriander en warm af met wat zeste van limoen. Rol het velletje strak op.
Mayonaise van limoen:
Meng wat mayonaise met het sap van de limoen.