Hoofdgerecht

Marokkaanse pannekoeken van bladerdeeg oftewel Rghaïfs

Recept

Benodigdheden:

  • 125 gram zachte tarwebloem
  • drie gram verse gist
  • zout
  • 125 gram fijn griesmeel
  • 30 centiliter lauw water

Bereidingswijze:

  • Meng alles in een keukenrobot
  • Voeg eerst de bloem toe,
  • dan het griesmeel,
  • een half lepeltje zout
  • en 30 centiliter water.
  • Zet dan de machine aan.
  • Voeg er gist aan toe, wat nodig is voor in de oven.
  • Laat de keukenrobot ongeveer 5 minuten op een gemiddelde snelheid draaien. Laat hem draaien totdat het deeg er zacht en glanzend uitziet.
  • Laat het deeg daarna rusten in een kom.
  • Doe er ook nog een eetlepel olie op om te voorkomen dat het deeg uitdroogt.
  • Laat het deeg minstens 5 tot 10 minuten rusten.
  • Maak het deeg plat met een beetje olie en snij er rondjes uit.
  • Vul elk rondje met vulling en vouw het deeg dicht.
  • Meng twee koffielepels room met een eidooier.
  • Voeg er nog één tot twee druppeltjes azijn aan toe om de smaak van het ei weg te halen.
  • Neem een borsteltje en smeer het mengsel bovenop de rghaif.
  • Leg er een beetje mozzarellakaas op. De kaas gaat op de rghaïf smelten.
  • Bak ze in een voorverwarmde oven op 180 tot 190 graden.
  • Laat ze bakken tot ze een mooie bruine kleur hebben.

Smakelijk!