Hoofdgerecht
Marokkaanse pannekoeken van bladerdeeg oftewel Rghaïfs
Recept
Benodigdheden:
- 125 gram zachte tarwebloem
- drie gram verse gist
- zout
- 125 gram fijn griesmeel
- 30 centiliter lauw water
Bereidingswijze:
- Meng alles in een keukenrobot
- Voeg eerst de bloem toe,
- dan het griesmeel,
- een half lepeltje zout
- en 30 centiliter water.
- Zet dan de machine aan.
- Voeg er gist aan toe, wat nodig is voor in de oven.
- Laat de keukenrobot ongeveer 5 minuten op een gemiddelde snelheid draaien. Laat hem draaien totdat het deeg er zacht en glanzend uitziet.
- Laat het deeg daarna rusten in een kom.
- Doe er ook nog een eetlepel olie op om te voorkomen dat het deeg uitdroogt.
- Laat het deeg minstens 5 tot 10 minuten rusten.
- Maak het deeg plat met een beetje olie en snij er rondjes uit.
- Vul elk rondje met vulling en vouw het deeg dicht.
- Meng twee koffielepels room met een eidooier.
- Voeg er nog één tot twee druppeltjes azijn aan toe om de smaak van het ei weg te halen.
- Neem een borsteltje en smeer het mengsel bovenop de rghaif.
- Leg er een beetje mozzarellakaas op. De kaas gaat op de rghaïf smelten.
- Bak ze in een voorverwarmde oven op 180 tot 190 graden.
- Laat ze bakken tot ze een mooie bruine kleur hebben.
Smakelijk!