Omelet met asperges, grijze garnalen en wilde daslook
Omelet met asperges, grijze garnalen en wilde daslook
Benodigdheden voor 4 personen:
5 hoeve eieren
6 AAA asperges
250 gram ongepelde garnalen
100 gram jonge wilde daslook
Daslookolie
Daslookbloemetjes
1 citroen
Zure room
Ardeense saffraan
500 ml kippenfond
Evt korenaar asperges
Peper en zout
3 limoenblaadjes
Hoeveboter
Bereidingswijze:
De grijze garnalen pellen en in de frigo plaatsen. De koppen en schalen gaan we droogbakken met het limoenblad en blussen met de kippenfond. De jus goed laten trekken met de Ardeense saffraan en zeven voor gebruik. De eieren klutsen met peper, zout, garnalenjus en een beetje zure room. De asperges schillen en op lengte snijden, van de schillen en de parures maken we een bouillon voor de asperges in te garen. De bouillon zeven zodra de asperges smaak er goed in zit, een beetje zout toevoegen en de asperges garen net onder het kookpunt gedurende een 14 tal minuten. De asperges verfrissen in ijswater en versnijden in de gewenste vorm dan kunnen we deze klaarzetten voor gebruik. De omelet zo dun mogelijk bakken in een voor verwarmde pan met een klein beetje boter, direct een beetje garnalen en aspergestukjes toevoegen, de omelet moet niet heel uitgebakken zijn. De omeletpannenkoek afwerken met fijngesneden daslook en de daslookbloemen, een beetje van de garnalenjus over het geheel gieten. Smakelijk!