Nagerecht
Sabayon van polygoon Anna bier, blauwe bessen en frambozen
Ingredienten voor 4 personen:
5 eidooiers
4 eiderdopjes suiker
6 eiderdopjes Anna bier van brouwerij polygoon
1 bakje blauwe bessen
2 bakje frambozen
1 hasseltse speculaas
Hoeve-ijs
`
Bereiding:
Scheid de eieren en doe de eidooiers in een kommetje.
Hou één eierdopje bij en doe 4 eierdopjes suiker en 6 eierdopjes Anna bier bij de eidooiers.
Klop het mengsel al kort mooi schuimig.
Doe het mengsel nu in een steelpannetje en klop het mengsel met behulp van een klopper op, doe dit op een zacht vuurtje tot je een mooie schuimige sabayon verkrijgt.
Zodra je lijnen van je klopper kan zien heeft de sabayon de juiste dikte gekregen, haal het pannetje dan van het vuur maar blijf wel even doorkloppen zodat de sabayon niet blijft doorgaren.
Doe in een mooi glas wat frambozen en blauwe bessen, schep hierop een bolletje heerlijk hoeve-ijs, giet hierover de sabayon en verkruimel tenslotte nog wat hasseltse speculaas hierover.