Hoofdgerecht

Salade van grijze Noordzeegarnalen en avocado

 

Ingrediënten voor 4 personen:
2 sneetjes brood
klontje boter
320 g gepelde grijze garnalen
2 avocado
1 limoen
olijfolie
2 tomaten
1 Romeinse sla
1 bakje tuinkers

Bereiding:
Snijd de korsten van de sneetjes brood en snijd in kleine blokjes.
Bak deze krokant in een pan met het klontje boter en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
Snijd de avocado's in twee en hak er eens grof door met je mes.
Werk dit wat op met een geutje olijfolie, sap van de limoen en kruid af met peper en zout.
Zet een pot op met kokend water om onze tomaatjes te ontvellen.
Maak een kruisje met een scherp mesje aan de onderkant van de tomaten en dompel deze gedurende een 12-tal seconden in het kokende water, verfris de tomaten hierna in koud water zodat deze stoppen met door te garen. Nu kan je de tomaten makkelijk ontvellen.
Snijd de tomaten nu in 8 partjes
Was de Romeinse sla en snijd in de lengte in 4, besprenkel met olijfolie en kruid af met peper en zout
Verwarm een grillpan op het vuur, grill de Romeinse sla kort en laat uitlekken op een keukenpapiertje.

Afwerking:
Leg de Romeinse sla op het bord en dresseer hierop de avocado, de grijze garnalen en de tomaatjes.
Werk af met wat tuinkers.