Hoofdgerecht

Salade van quinoa en geroosterde kip

Ingrediënten voor 4 personen:
320 g quinoa
8 dl groentenbouillon
2 sjalotten
2 teentje knoflook
1 chilipepertje
1 citroen
1 courgette
400 g jonge spinazie
1 bussel platte peterselie
olijfolie
provencaalse kruiden
peper en zout
4 kipfilets

Bereiding:
Snijd de kipfilets voorzichtig in de lengte door 2 en marineer ze met de Provençaalse kruiden, peper, zout en olijfolie.
Snijd de courgette in de lengte in 6 stukken en snijd deze dan nog eens in blokjes.
Bak deze kort aan in een hete pan met wat olijfolie en kruid af met wat peper, zout en Provençaalse kruiden.
Was de jonge spinazie grondig en dep daarna goed droog.
Spoel de quinoa kort onder koud water en laat ook goed uitlekken.
Doe in een ruime kookpot een geutje olijfolie en stoof hierin 2 fijngesneden sjalotjes, de 2 teentjes geplette knolfook en het fijngesneden chilipepertje. Eens dit goed aangestoofd is voeg je er quinoa bij en laat deze kort meebakken.
Voeg nu de groentenbouillon toe met de verhouding van 1 deel quinoa en 2 delen groentenbouillon en laat dit zachtjes garen totdat het vocht volledig opgenomen is.
Verfris de quinoasalade nu met de zeste en sap van 1 citroen. Werk af met de gebakken blokjes courgette, eventueel wat olijfolie, de jonge spinazie en kruid af met peper en zout.
Zet voor de kip een grillpan op het fornuis en laat deze zeer heet worden. Grill de kip gedurende een 2-3 tal minuutjes aan iedere kant totdat de kip gaar is.

Afwerking:
Dresseer de quinoasalade op een bord en leg hierbij de gegrilde kipfilet ( eventeel in stukjes gesneden) en werk nog af met wat olijfolie.