Hoofdgerecht

Salade van Voerense gerookte forel, rode biet, aardpeer en yoghurt

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g warm gerookte forelfilets
2 grote rode bieten
200 g aardpeer
80 g rode bietenscheuten
1 bieslookplantje
250 g verse yoghurt
frambozenazijn
1 klein lepeltje mosterd
1 lepel honing
2 sneden zuurdesembrood
80 g foreleitjes
olijfolie


Bereiding:

Kook de rode bieten gaar in kokend water, als je met een mesje er zachtjes door kan prikken is de biet gaar . Doe de schil van de biet en snijd in plakjes.

Schil de aardperen, snijd deze in blokjes en kook ze beetgaar in wat kokend gezouten water en koel af en koud water.

Snijd  het zuurdesembrood en blokjes en bak deze mooi goudbruin in een pan met wat boter en kruid af met peper en zout.

Maak een dressing van de yoghurt, de frambozenazijn, mosterd en een klein beetje honing.

Leg de rode biet schijfjes op een bord, doe hierover de aardpeerblokjes. Kruid dit al af met wat peper, zout en olijfolie.

Doe hierover de in stukken gebroken  warm gerookte forelfilets doe wat van de vinaigrette hierover en werk tenslotte af met wat fijngesneden bieslook, rode bietscheuten, foreleitjes, en de croutons van zuurdesembrood.