Hoofdgerecht

Tagliata van rund met salade van waterkers, walnoten en parmezaan


Ingredienten voor 4 personen:
800 g entrecote
80 g walnoten
1 bussel waterkers
100 g parmezaan
3 teentjes knoflook
2 stengels rozemarijn
olijfolie
zwarte peper
grof zeezout
400 g krielaardappeltjes

Bereiding:
Zorg dat voor je begint de entrecote al op kamertemperatuur is, je haalt deze best een uurtje of 2-3 vooraf uit de koelkast.
Rits de naaldjes rozemarijn van de takjes, plet de knoflook en meng dit met wat olijfolie.
Laat de entrecotes hierin marineren en draai af en toe om.
Was de waterkers grondig en laat goed uitlekken.
Hak de walnoten in grove stukken.
Schaaf de parmezaan in dunne schijfjes met een kaasschaaf of een dunschiller.
Zet een pot met water op met de gewassen krielaardappeltjes en kook ze gaar.
Verwarm de oven voor op 145° C.
Verhit een grillpan en rooster de entrecotes 1-2 minuutjes aan iedere kant en plaats gedurende een 2-tal minuutjes in de oven. Laat het vlees eventjes rusten, snijd het dan in dunne plakjes en kruid eventueel nog wat af met peper en zout.
Bak de aardappeltjes nog kort op met wat olijfolie, peper en zout.

Afwerking:
Leg de dunne schijfjes entrecote op het bord, dresseer hierover de walnoten, de waterkers en de parmezaan.
Serveer in een kommetje apart nog de aardappeltjes.