Vichysoise van bloemkool, couscous van bloemkool en hand gepelde grijze garnaaltjes.
Benodigdheden voor 4 personen:
2 bloemkool
1 preistengel, enkel het witte gedeelte
2 uien
3 teentjes knoflook
2 blaadjes laurier
2 aardappelen
½ tl-currypoeder
Boter
water
400 g ongepelde grijze garnalen
Enkele plukjes kervel
250 ml room
Bereiding:
Soep:
Snijd 1 ½ bloemkool in stukken alsook de preistengel, uien, aardappelen en de knoflook.
Stoof deze aan in wat boter in een pot. Zet de groenten onder met water en laat ze op een zacht vuurtje gaarkoken. kruid met peper, zout, de currypoeder en doe er de laurierblaadjes bij.
Haal de laurier uit de soep, mix de soep mooi glad en kruid eventueel wat extra af.
Grijze garnalen:
Pel de grijze garnaaltjes, en bewaar de koppen en schalen eventueel in de diepvriezer.
Couscous van bloemkool:
Doe de rest van de bloemkoolroosjes in een keukenblender, er mix ze zeer kort tot je mooie fijne korreltjes bekomt, kruid af met wat olijfolie, peper en zout.
Afwerking:
Doe de soep in een kom en werk af met de hand gepelde grijze garnalen, couscous van bloemkool en enkele plukjes kervel