Zwart gebakken zalm met citruslabne
Ingrediënten
• 120 gr zalm per persoon (zonder graat en vel)
• Kruidenmengeling:
• 4 lepels gedroogde tijm
• 4 lepels gedroogde rozemarijn
• 4 lepels gedroogde oregano
• 4 lepels paprikapoeder
• 1 lepel knoflookpoeder
• 1 lepel komijnzaad
• 2 lepel fleur de sel
• "Tagatose" Damhert (één thee lepel)
• Olie "Van De Moortele Stoven & Braden"
• Gedroogde groenten "Ranobo" voor garnituur
• Bister
• Citruslabne:
• 3 dl Griekse yoghurt "Carrefour"
• Rasp van citroen en sinaasappel
• 4 lepels extra vierge olijfolie "Carrefour"
• 1 limoensap
• "Breydelspek" in blokjes even opbakken
Werkwijze
Doe de yoghurt in een neteldoek en laat hem een ganse nacht uitlekken. Meng hem vervolgens met de citrusrasp, de olijfolie en het limoensap. Meng alle kruiden voor het zwarte mengsel. Wentel de zalm erin en laat de vis 5 minuten liggen. Bak die 90 seconden aan beide kanten in Van De Moortele" bakken en braden en laat hem dan 15 minuten rusten op een warme plek van max 60°.
Serveer met een knapperige salade en gedroogde groenten garnituur.