Kipspiesje met salsa van avocado
Kipspiesje met salsa van avocado
Benodigdheden:4p
1 dl zonnebloemolie
1/2 theel. chilipoeder of paprikapoeder
2 verse teentjes knoflook
peper en zout
300 g kipfilet
150 g grote champignons
4 banaansjalotjes
4 laurierblaadjes
voor de avocadosalsa:
1 theel. citroenrasp
1 el citroensap
1 theel. bruine suiker
2 el olijfolie
2 avocado's
1 el gehakte platte peterselie
1 stukje pure chocolade
Werkwijze:
Verwarm de olie tot ongeveer 60°C. Doe er de look, paprikapoeder en gebroken laurierblaadjes bij. Laat enkele minuten doorwarmen en zet dan van het vuur. Laat de specerijen in de olie afkoeken.
Snijd de kip in blokjes en de sjalotten overlangs en twee. Doe alles in een kom met de paddenstoelen en giet er de lauwe marinade overheen.
Laat enkele uren trekken en steek dan alles op spiesjes.
Meng voor de salsa citroenrasp, citroensap, bruine suiker en olijfolie. Halveer de avocado's, schil ze, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Schep de dressing er overheen. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.
Rooster de spiesen ongeveer 10 minuten op de BBQ. Draai ze regelmatig om. Bedruip met de overgebleven marinade. Serveer met de salsa en rasp wat bittere chocolade over de borden.